EN

Pieter Snapper

Biyografi

Mastering mühendisi, prodüktör ve ses mühendisi olan Pieter Snapper, 2009 yılında, kuruluşundan bu yana Babajim ekibinin bir parçası olmuştur. Bir mühendis ve prodüktör olarak klasik, dünya müziği, hip hop, elektronika, deneysel müzik ve hardcore türlerinde, mastering mühendisi olarak ise her türde uzmanlaşmıştır. 

Pieter, özellikle Fazıl Say’ın “Şarkılar” serisinde (İlk Şarkılar, Yeni Şarkılar ve Güz Şarkıları) prodüktör, kayıt, miks ve mastering mühendisi olarak yer almasıyla biliniyor. İbrahim Maalouf, Titi Robin, Stewart Copeland ve Peter Murphy gibi birçok uluslararası sanatçı ile de çalışan Pieter, ayrıca son 20 yıl boyunca MFÖ, Sertab Erener, Ajda Pekkan, Teoman, Athena, mor ve ötesi gibi profesyonel Türk isimlerle de çalıştı.

Diskografi
Hyun Sook Tekin, Kış Sonatı (2018)
Prodüksiyon Kayıt Miks Mastering
Fazıl Say, Nazım Oratoryosu (2017)
Prodüksiyon Kayıt Balance Engineer Miks Mastering
Fazıl Say, Güz Şarkıları (2017)
Prodüksiyon Kayıt Miks Mastering
Roger D’Arcy, House of Heads (2017)
Prodüksiyon Kayıt Miks Mastering
Dilbağ Tokay & Emine Serdaroğlu, Turkish Music for Cello and Piano (2016)
Prodüksiyon Kayıt Miks Mastering
Roger D’Arcy, Crooked Tales (2016)
Prodüksiyon Kayıt Miks Mastering
Various Artists, Rock Sınıfı (2008)
Prodüksiyon Kayıt Miks Mastering
Athena, Us (2004)
Prodüksiyon Kayıt Miks Mastering
Ses Mühendisliği:
Selva Erdener - İbrahim Yazıcı, Biliyor Musun? (2018)
Miks Mastering
Fazıl Say, çocuklar için (2016)
Kayıt Miks Mastering
Michael Ellison, Say I Am You/Mevlana (2014)
Kayıt Miks Mastering
Fazıl Say, Yeni Şarkılar/New Songs (2015)
Prodüksiyon Kayıt Miks Mastering
Bülent Evcil & Phillip Moll, The Virtuoso Flute (2015)
Kayıt Miks Mastering
Fazıl Say, İlk Şarkılar/First Songs (2013)
Kayıt Miks Mastering
Ceren Necipoğlu, Bir Kitap Gibi (2010)
Kayıt Miks Mastering
Kamran İnce, Music For a Lost Earth (2010)
Kayıt Miks Mastering
Volkan Hürsever, Hediye (2009)
Kayıt Miks Mastering
Smadj - Talvin Singh - Erik Truffaz, Selin (2008)
Kayıt
Selim Sesler, Oğlan Bizim Kız Bizim (2008)
Kayıt
Cihat Aşkın, Istanbulin (2007)
Kayıt Miks Mastering
MFÖ, AGU (2006)
Miks Mastering
Argento Chamber Ensemble, Murail: Winter Fragments (2006)
Kayıt
Mahsun Kırmızıgül, Sarı Sarı (2004)
Kayıt Miks Mastering
Sertab Erener, Every Way That I Can (2003)
Kayıt
Ajda Pekkan, Sen İste (2003)
Kayıt Miks Mastering