EN

Ozan Tügen

Biyografi

1976’da Antalya’da doğdu. İlk müzik derslerini şehrin emektar müzik öğretmenleri olan annesi ve babası Faize ve Mustafa Tügen’den aldı. İlkokulda cura, ortaokulda piyano, lisede gitarla tanıştı. Okul yılları boyunca halk oyunları ekiplerine bağlama ve cura ile eşlik etti, okul orkestraları ile klavyeci olarak yarışmalara katıldı. 1993’te GSÜ Endüstri Mühendisliği bölümü için İstanbul’a geldi ancak bu eğitimini yarıda bıraktı; Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü “kompozisyon” dalından mezun oldu, bu süre içinde Aydın Esen, Ali Perret, Can Kozlu, Neşet Ruacan gibi müzisyenlerden dersler aldı.

90’lı yılların ortalarından itibaren Kemancı, Hayal Kahvesi, Andon, Eylül, Rock House Cafe gibi mekanlarda Kutsal Hazine Avcıları adlı “cover” grubuyla sahne aldı. İki yıl boyunca Ortaoyuncular’da Ferhan Şensoy’un oyunlarında tiyatro piyanistliği yaptı. Şebnem Ferah, mor ve ötesi, Pentagram, Sertab Erener, Serdar Şensezgin, Kumdan Kaleler, Nazan Öncel ve Sezen Aksu gibi isimlerin canlı performansları ve albüm kayıtlarına klavyeci olarak dahil oldu. 2003-2016 yılları arasında Jingle Mingle bünyesinde radyo/tv için yüzlerce jingle prodüksiyonunda bestecilik ve aranjörlük yaptı. 2016’dan beri Babajim İstanbul Stüdyoları’nda prodüktör olarak çalışıyor. 1997’den beri, Şebnem Ferah’a tüm sahne performanslarında klavyeci olarak eşlik ediyor, Perdeler (2001) albümünden itibaren albümlerinin stüdyo aşamasında katkıda bulunuyor.

Diskografi
Kaan Karahan & Cenk Eşgin, Belki Zamanla (2019)
Prodüksiyon Klavye
Fatma Turgut, Elimde Dünya (2019)
Prodüksiyon Klavye Vokal
Şebnem Ferah, Parmak İzi (2018)
Prodüksiyon Piyano Klavye Akordeon
Pentagram, Akustik (2017)
Prodüksiyon Cura (2, 6, 7) Vokal (1, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 10)
Neyse, Haykırmadan Anlatamam (2017)
Cümbüş (4, 5) Edit
Sanem Tügen, Some (2016 )
Prodüksiyon Klavye
Gece, Kalbe Kördüğüm (2016)
Vokal (1, 2, 3, 4, 6, 7, 8) Edit Ud (2) Akordeon (5)
Gece, Tik Tak (2016)
Prodüksiyon Vokal Klavye
Erdem Yener, Çıplak (2016)
Prodüksiyon Klavye Vokal
Metin Türkcan, Vakti Geldi (2016)
Klavye (10)
mor ve ötesi, Anlatamıyorum (2016)
Vokal
mor ve ötesi, Melekler Ölmez (2016)
Prodüksiyon Klavye
Ozan Ünlü, Puslu Mavi (2015)
Prodüksiyon Klavye Vokal Yaylı Düzenleme (1, 3, 4, 6)
Zeynep Casalini, Yas Uykusu (2015)
Prodüksiyon Vokal
TNK, Melankoli (2013)
Akordeon (11)
Kargo, Gelecekle Randevum Var (2013)
Klavye (1, 3) Yaylı Düzenleme (2)
Şebnem Ferah, Od (2013)
Prodüksiyon Klavye
Mert Tünay, Güzel (2013)
Prodüksiyon Klavye
Mert Tünay, Çirkin (2013)
Prodüksiyon Klavye
Pentagram, MMXII (2012)
Sfx
Şebnem Ferah, Özgürce Yaşa (2011)
Düzenleme Klavye
Nilüfer, 12 Düet, Şebnem Ferah / Erkekler Ağlamaz (2011)
Düzenleme Klavye (1)
Gece, Gece (2011)
Yaylı Düzenleme (3, 4, 8) Klavye (1, 4)
Festival 2010, Şebnem Ferah / Eski (2010)
Düzenleme Klavye (1)
Şebnem Ferah, Benim Adım Orman (2009)
Prodüksiyon Klavye Akordeon (3) Santur (4)
Güldünya Şarkıları, Şebnem Ferah / Masum Değiliz (2008)
Düzenleme (10) Klavye (10)
mor ve ötesi, Deli (Eurovision Belgrade) (2008)
Klavye (1, 2, 3) Vokal (1, 2, 3)
mor ve ötesi, Başıbozuk (2008)
Klavye Vokal Yaylı Düzenleme (3)
Şebnem Ferah, 10 Mart 2007 İstanbul Konseri (Cd/Dvd) (2007)
Prodüksiyon Klavye Vokal
Onno Tunç Şarkıları, Şebnem Ferah / Ünzile (2007)
Düzenleme Klavye (7)
Dört X Dört, Hayır (2007)
Piyano (11)
mor ve ötesi, Büyük Düşler (2006)
Klavye Vokal Bağlama (8) Yaylı Düzenleme (11, 12)
Ogün Sanlısoy, Üç (2006)
Vokal (3, 4)
Şebnem Ferah, Can Kırıkları (2005)
Prodüksiyon Klavye Yaylı Düzenleme (2, 5, 6, 10) Vokal (8)
Sezen Aksu, Bahane (2005)
Klavye (4, 7, 15)
Sezen Aksu, Kardelen (2005)
Klavye (5)
mor ve ötesi, Dünya Yalan Söylüyor (2004)
Klavye Vokal Cümbüş (2) Yaylı Düzenleme (10)
Kazım Koyuncu, Hayde (2004)
Klavye
Aynur, Keçe Kurdan (2004)
Klavye (5)
Şebnem Ferah, Kelimeler Yetse (2003)
Düzenleme Klavye Cura (8) Gitar (1)
Demir Demirkan, Dünya Benim (2002)
Vokal (2)
Şebnem Ferah, Perdeler (2001)
Düzenleme Klavye
Sezen Aksu, Deliveren (2000)
Klavye (2, 3, 11)
Demir Demirkan, Demir Demirkan (2000)
Klavye (2, 8)
Sertab Erener, Sertab (1999)
Klavye (2)
Film Müziği:
Dönerse Senindir, Yönetmen: Erol Özlevi (2017)
Prodüksiyon Klavye Gitar
Mutluluk Zamanı, Yönetmen: Şenol Sönmez / Elçin Sangu & Barış Arduç, Bu Su Hiç Durmaz (Single) (2017)
Prodüksiyon
Ölümlü Dünya, Yönetmen: Ali Atay (2017)
Prodüksiyon Klavye Bağlama
Dünyanın En Güzel Kokusu, Yönetmen: Uğur Yağcıoğlu (2015)
Düzenleme Akordeon Klavye
8 Saniye, Yönetmen: Ömer Faruk Sorak / Şebnem Ferah, Şemsiyenin Altında (2015)
Düzenleme Klavye
Demir Demirkan, Gelibolu Belgeseli (2005)
Piyano
Mustafa Hakkında Her Şey, Yönetmen: Çağan Irmak / mor ve ötesi, Bir Derdim Var (2003)
Klavye Vokal
Kurumsal:
Türkmenistan Asya Oyunları Açılış Müziği (2017)
Prodüksiyon Klavye
Luma, Web Sitesi Müziği (2008)
Prodüksiyon
Nokia E65, Reklam Filmi Müziği (2007)
Prodüksiyon Beste Klavye