EN

Cihan Barış

Biyografi

Cihan Barış, 1969’da Ankara’da doğdu, müziğe ortaokul yıllarında gitar çalarak başladı. Lise ve üniversite yıllarında Presage, Second Realm, Monkey Business, Absent Without Leave, Özlem Tekin, Pamela, Ogün Sanlısoy gibi dönemin çeşitli grup ve sanatçılarıyla çalıştıktan sonra 1994 yılında Los Angeles’a taşındı, burada Musicians Institute GIT bölümünden mezun oldu. Çeşitli prodüksiyon şirketlerinde müzisyen ve mühendis olarak yer almanın yanında 2000 yılında kurduğu Revolve grubuyla bir albüm çalışması yaptı ve konserler verdi. 2006 yılında ilk solo albümü “iseenoi” yi kaydetti. 

2007 yılında İstanbul’a taşındı ve burada Pentagram, mor ve ötesi, Şebnem Ferah, Ogün Sanlısoy, Vera, Metin Türkcan, Emir Ersoy gibi çeşitli sanatçıların projelerinde müzisyen, prodüktör ve mühendis olarak görev aldı ve 2016 yılından itibaren de çalışmalarına Babajim İstanbul’da devam etmektedir.

Diskografi
Fatma Turgut, Elimde Dünya (2019)
Prodüksiyon Miks
Aytekin Ataş, Çok Zaman Oldu (2018)
Miks
Şebnem Ferah, Parmak İzi (2018)
Kayıt
Pentagram, Akustik (2017)
Prodüksiyon Kayıt
Kerem Turhan, Uçurtma Uçuran Kız (2017)
Kayıt
Emir Ersoy, Rockuba (2017)
Kayıt
Türkmenistan Asya Oyunları Açılış Müziği (2017)
Prodüksiyon Kayıt Miks Gitar
Metin Türkcan, Vakti Geldi (2016)
Prodüksiyon
Serkan Ferat, Sıcak Geldiyse Çıkar (2016)
Miks
Tramvay, Taksim Tünel (2016)
Miks
Serkan Ferat, Sakar Eller (2016)
Miks
mor ve ötesi, Anlatamıyorum (2016)
Miks
mor ve ötesi, Melekler Ölmez (2016)
Kayıt Miks
Gece, Tik Tak (2016)
Kayıt Miks
Ogün Sanlısoy, Sen Uyurken (2015)
Prodüksiyon
Vera, Bir Yangın Var (2015)
Prodüksiyon
Doğa, İsyanım Budur (2013)
Prodüksiyon Aranje Miks
Presage, Planet Hatred (2013)
Prodüksiyon
Bu İşte Bir Yalnızlık Var, Soundtrack (2013)
Prodüksiyon Beste
mor ve ötesi, Başıbozuk (2008)
Remiks
Pentagram, 1987 (2008)
Beste
Artun Ertürk ve Diplomatik Rock Opera (2007)
Aranje
Revolve, Revolve (2005)
Prodüksiyon Düzenleme Beste / Söz Klavye